Koliko je važna optimizacija glikemijske kontrole u osoba koje boluju kako od dijabetesa tipa 2, tako i od kronične bubrežne bolesti govorit će nam prim. dr. sc. Marina Gradišer te dr. Ante Piljac i  dr. Tomas MatićIkona koja predstavlja liječnika

Tečaj je namijenjen liječnicima i specijalistima obiteljske medicineIkona koja predstavlja sat Procjenjeno vrijeme trajanja: 55 minIkona koja predstavlja logotip HLK

Tečaj će biti bodovan sukladno odluci HLKa do 31. 12. 2020. s 1 bodom


Ikona koja predstavlja autore

Autori e-tečaja: 

dr. sc. Marina Gradišer, prim. dr. med.

Ante Piljac, dr. med.

Tomas Matić, dr. med.

Ovaj sadržaj je izrađen uz potporu tvrtke:

Ikona koja predstavlja logotip tvrtke Sanofi


Ikona koja predstavlja modul

Gripa je životno ugrožavajuća bolest. Svake godine pogađa 5-10% svjetskog stanovništva što dovodi do 650.000 smrtnih slučajeva i do nekoliko milijuna slučajeva teških bolesti širom svijeta. Cijepljenje protiv gripe je jedno od najvećih medicinskih dostignuća te najsnažnija i najekonomičnija dostupna javnozdravstvena mjera. No usprkos tome, stope procijepljenosti protiv sezonske gripe i dalje su niske u većini zemalja članica Europske unije pa tako i u Hrvatskoj. S pandemijom COVID-19 uočilo se kolika je važnost cijepljenja posebice kad su u pitanju osobe sa kroničnim bolestima. Redovito cijepljenje je osobito važno za osobe sa šećernom bolešću s obzirom da su i inače pod povećanim rizikom za razvoj teže kliničke slike infekcije i nastanak komplikacija zaraznih bolesti koje se inače mogu spriječiti cjepivom.


Cilj ove edukacije je učiniti nove spoznaje i saznanja dostupnijima u cilju napretka povećanja procijepljenosti kod osoba oboljelih od šećerne bolesti u RH.
Ovaj e-tečaj namijenjen je:

Ikona koja predstavlja liječnikaliječnicima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje prezentacije koju smo pripremili za Vas:

Ikona koja predstavlja sat25 min

Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:


Ikona koja predstavlja logotip tvrtke Sanofi